Alles over stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn stoer om te zien en hebben een robuuste uitstraling. Dankzij hun smalle profielen nemen ze weinig ruimte in beslag en kan je meer genieten van het raam zelf moved here. Vooral bij grote raampartijen wordt er gekozen voor staal. Doordat staal sterk is kan het eenvoudig het gewicht van de grote raampartijen dragen. Nog een voordeel is dat staal brandwerend is. Gemiddeld duurt het 60 minuten voordat staal aangetast raakt. Je hebt zo langer de tijd om een woning te verlaten bij een eventuele brand. Daar staat nog eens tegenover dat stalen kozijnen een uitstekende levensduur hebben. Als je kiest voor staal dan kies je voor een investering voor de rest van je leven. Daar staat wel tegenover dat ze niet goedkoop in aanschaf zijn. Kunststof is een stuk goedkoper dan staal. Toch is de verwachting dat staal veel langer meegaat dan kunststof. Dit is een pluspunt waardoor de prijs het overwegen waard wordt. Je betaalt meer, maar je hebt wel langer plezier van je nieuwe kozijnen.

Stalen kozijnen of toch kunststof?

Het is logisch dat je twijfelt over een investering in stalen kozijnen. De kozijnen zijn niet goedkoop en je wil geen miskoop doen. Net als staal is kunststof de laatste tijd enorm populair. Het is betaalbaar geworden en net als staal vrijwel geheel onderhoudsvrij. Je hoeft nooit meer op de ladder te staan om te gaan schilderen. Vergeleken met hout gaat zowel kunststof als staal langer mee. Na 50 jaar is er nog steeds geen vorm van slijtage te zien. Het is een investering waar je de rest van je leven van kan genieten. De kozijnen zijn sterk en bieden een uitstekende isolatie. Maar wat is het verschil? Het is vooral een kwestie van smaak. Staal komt in de praktijk minder vaak voor. Als je op zoek bent naar iets unieks dan kan staal een leuke optie zijn. Een voordeel vergeleken met kunststof wel is dat het materiaal sterker is. Als inbrekers een raam willen forceren dan maken ze bij staal geen kans. Kunststof is wel mogelijk met vaak schade aan het kozijn. Voor de rest is het vooral een kwestie van smaak. Wat vind je zelf mooi? Op basis daarvan maak je een keuze. Denk er goed over na want stalen kozijnen is een keuze voor de rest van je leven.

Behoud de uitstraling van je woning met stalen kozijnen

Een oude woonboerderij is vaak niet best geïsoleerd. Het enige nadeel is dat je er eigenlijk geen kunststof kozijnen in kan plaatsen. Dit staat niet bij de uitstraling van de woning. Toch wil je wel graag de kozijnen beter isoleren en wil je af van het onderhoud. Stalen kozijnen blijven ervoor zorgen dat de woning er authentiek uitziet. De uitstraling van je woning blijft behouden dankzij stalen kozijnen. Het is een prima oplossing als je geen houten kozijnen meer wil hebben en je wil investeren in een hoge isolatiewaarde. Benieuwd wat deze investering kost? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor stalen kozijnen.