Bespaar op je energierekening met vloerisolatie

Energierekeningen kunnen op jaarbasis vrij hoog uitvallen. Wanneer je een niet geïsoleerde woning hebt, of een woning die slechts op enkele plekken geïsoleerd is dan heb je nog veel mogelijkheden tot besparen. Eén van de isolatiemethode is vloerisolatie. Het vervolg van dit artikel zal je meer informatie geven over de mogelijkheden en prijzen.

Wat is het?

Deze isolatievorm is met name geschikt voor huizen die voor het jaar 1983 gebouwd zijn. Deze huizen hebbend deze isolatievorm vaak nog niet terwijl de huizen die daarna gebouwd zijn dit vaak al wel hebben. Huizen zonder deze vorm van isolatie laten vaak veel warmte door de vloer verloren gaan. Om de vloer te kunnen isoleren is het belangrijk dat de woning een kruipruimte heeft. Anders is de locatie lastig tot niet te bereiken. Door de vloer te bedekken met isolatiemateriaal wordt de kou uit de kruipruimte gehaald. De kou kan het huis dan ook niet meer binnen dringen en de vloer zal hierdoor lekker warm en comfortabel aan gaan voelen.

Zonder kruipruimte heb je wel nog de mogelijkheid om bovenvloers te isoleren. Dit kan worden gedaan door een isolerend ondertapijt of door een isolerende dekvloer.

De materialen

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt om de vloer goed te isoleren. De drie geschikte materialen voor de isolatie zijn: PUR schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Welk materiaal er gebruikt moet worden heeft alles te maken met de vochtigheid binnen je huis, met de totale oppervlakte van de kruipruimte en met de warmteweerstand. Een expert van bijvoorbeeld een isolatiebedrijf, kan je hier alles over vertellen en zo nodig ook adviseren.

Prijzen

De prijzen voor de vloerisolatie kunnen sterk verschillen per bedrijf. Eventueel kan het werk ook zelf gedaan worden, hier is wel de nodige ervaring en kennis voor nodig. Het loont de moeite om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Dit kan veel geld besparen.