CV reparatie

De CV-installatie van uw woning is essentieel voor de verwarming in winterse dagen of op bijvoorbeeld een koude herfstdag. Wanneer u een combiketel heeft dient dit ook als warmwatervoorziening, wat een goed werkende CV des te belangrijker maakt. Helaas komt het geregeld voor, dat een CV kapot gaat en gerepareerd moet worden. Hoewel dit in de zomer vaak niet direct voor problemen zorgt, wilt u er ’s winters niet koud bijzitten. Om dergelijke problemen aan uw CV-ketel te voorkomen is goed onderhoud van groot belang. Daarbij wilt u een betrouwbare partner hebben voor de reparatie van uw CV-ketel wanneer deze kapot gegaan is. In Borst Aannemer B.V. heeft u deze partner gevonden! Wij staan dagelijks voor u klaar om reparaties aan uw kapotte CV uit te voeren en indien gewenst jaarlijks onderhoud uit te voeren. Zo weet u zeker, dat u kunt rekenen op een werkende verwarming op de koude dagen! Een persoonlijke, flexibele en transparante service staan hoog bij ons in het vaandel. Wij vinden dat u moet kunnen rekenen op een aannemer!

Oorzaken kapotte CV

Wanneer uw CV- of combiketel kapot gegaan is, kan dit meerdere oorzaken hebben. Hoewel het vanzelfsprekend lastig is om alle oorzaken van een kapotte ketel te beschrijven, kunnen we u wel een indicatie geven. Voor een precieze analyse komen we graag bij u langs om uw CV-installatie te onderzoeken, u leest hier meer over in de laatste alinea op deze pagina.

Een van de voornaamste redenen van een kapotte CV-installatie is het uitblijven van jaarlijks onderhoud aan uw CV. Niet alleen vergeten mensen vaak onderhoud te plegen, ook wordt het gezien als overbodig, omdat ‘de CV toch wel werkt’. Juist doordat u de CV blijft gebruiken slijten onderdelen, wordt de binnenkant vies en gaat de CV op een gegeven moment haperen met een complete uitval van de CV tot gevolg.

Ook schade door vorst is veel voorkomend! Zeker bij strenge vorst kunnen leidingen beschadigd raken, waardoor de verwarming niet langer zal werken. Buitenleidingen zijn hier het meest gevoelig voor, maar ook binnen kan het voorkomen. Wanneer u een tuinhuisje heeft waar de leiding ondergronds vanuit uw woning naartoe loopt, raden wij u aan deze in de winter af te sluiten. Tenzij u de kachel dermate vaak gebruikt, dat de leiding niet kapot kan vriezen.

Schade aan uw CV voorkomen

Zoals hierboven al enigszins genoemd is, zijn er voldoende mogelijkheden om schade aan uw CV-installatie te voorkomen in de toekomst. Een jaarlijks onderhoud vormt hier het belangrijkste voorbeeld van, maar ook het afsluiten van leidingen kan essentieel zijn. Het zijn beide kleine klussen, maar ze moeten wel gedaan worden. Daarbij voorkomt u door uw CV-ketel jaarlijks te onderhouden enerzijds dat u in een koud huis komt te zitten, anderzijds vermijdt u hoge kosten voor de reparatie of zelfs vervanging van uw CV.

Borst Aannemer B.V. komt graag bij u langs voor het uitvoeren van deze controle! Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van CV- en combiketels van woningen en bedrijfspanden. Onze medewerkers staan u graag telefonisch of per mail te woord via de kanalen op onze website!