Dakopbouw

Er zijn vele manieren om meer ruimte en licht te creëren op een bovenverdieping. U kunt uw hele woning uitbouwen, of u kiest voor een dakopbouw. Met een dakopbouw creëert u veel meer ruimte boven, zonder al te veel bouwwerkzaamheden. Zo is het een mogelijkheid om een dakkapel te laten plaatsen, welke op maat gemaakt kan worden zodat het altijd voldoet aan uw wensen. Daarnaast is het mogelijk om een nokverhoging uit te laten voeren. Ook zijn er vele materialen waar u een keuze uit kunt maken. Laat u door een dakdekker informeren over de opties.

Dakkapel

Een variant waar veel mensen voor kiezen is een dakkapel. Deze is in diverse materialen te krijgen, zoals kunststof, hout of polyester. Ook zijn er standaardmaten voor een dakkapel waar u de keuze uit heeft, of u laat één op maat maken. Een mooie mogelijkheid is een prefab dakkapel. Hierbij wordt de dakopbouw alvast gemaakt in de werkruimte en hoeft deze alleen nog maar geplaatst te worden. Zo heeft u geen last van veel werkzaamheden bij uw woning en bent u binnen een dag klaar.

Nokverhoging

Een andere mogelijkheid voor dakopbouw is een nokverhoging. Hierbij wordt het dak verhoogd aan één of meer zijden voor meer dan een meter. Bij een nokverhoging is het niet mogelijk om een plat dak te plaatsen en is dus de enige optie een schuin dak. Waar het met een dakkapel nog wel eens mogelijk is om dit zonder vergunning te doen, heeft u voor een nokverhoging eigenlijk altijd een vergunning nodig. Laat u daarom goed informeren voordat u een nokverhoging laat uitvoeren.

Materialen

Er zijn diverse materialen waar u een keuze uit kunt maken als u kiest voor een dakopbouw. Tegenwoordig is voor een dakkapel vooral kunststof een veel gekozen variant. Hiermee kan de uitstraling van hout nagebootst worden, maar het gaat veel langer mee en het heeft minder onderhoud nodig. Toch is hout ook nog een graag geziene variant, vanwege het authentieke karakter en omdat dit de goedkoopste optie is. Het is verstandig om voor het plaatsen van de dakopbouw te zoeken naar het meest geschikte materiaal voor uw situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u interesse in een dakopbouw of dakkapel? Jarino fabriceert hoogwaardige dakkapellen op maat. Het dakkapellenbedrijf heeft ruime ervaring in het vakgebied. Bekijk gerust voorbeelden van het werk op hun website, of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.