Een industrieel interieur, ideaal voor een gering budget

De industriële inrichting is een trend die een tijdje geleden over is komen waaien uit de Verenigde Staten, en zal nog wel een hele tijd aanhouden. Dat is ook niet verwonderlijk, want het is een heel leuke, betaalbare en tijdloze manier om je woning, kantoor of praktijkruimte in te richten.

Gebruikmakend van diverse betaalbare accessoires en meubels met een industrieel design, kun je je interieur gezellig, sfeervol en trendy inrichten. Het leuke van een industrieel design is het feit dat je eindeloos kunt combineren. Daarbij hoef je niet alleen industriële meubels en accessoires toe te passen, er is namelijk ontzettend veel dat er goed bij past.

Beton, metaal en hout

Dat geldt ook voor de materialen. Je kunt namelijk bijna alle mogelijke materialen toepassen. Daarbij is het natuurlijk wel handig om er geen al te erg allegaartje van te maken. Als je je voor de basis beperkt tot een beperkt aantal sobere, natuurlijke materialen zoals beton, metaal en hout dan heb je alvast een goed begin.

Dat geldt niet alleen voor de afwerking van vloer, plafond en wanden, maar ook voor de meubels en accessoires. Je zou bijvoorbeeld een houten of laminaat vloer kunnen combineren met wanden die deels in betonlook zijn uitgevoerd, en de kamer vervolgens inrichten met designmeubels en woonaccessoires waarin metaal, hout, leer, stof en kunststof is verwerkt. Om aan je interieur nog wat warmte en sfeer toe te voegen, kun je nog denken aan een paar plaids die je hier en daar opgevouwen opstapelt, of in een draadmand legt. Uiteraard mogen een aantal mooie planten ook niet ontbreken.

Betaalbare spulletjes

Een dergelijke industriële inrichting heeft trouwens nog meer voordelen. Omdat het niet zo strak en clean is, is het ook niet nodig om alles haarstrak neer te zetten. Ook is het niet per se noodzakelijk om alles in één stijl te houden. Bovendien nodigt een industrieel interieur uit om het aan te vullen met allerhande gebruikte spulletjes. Een vitrinekast met metalen frame, die vaak voor een heel gering bedrag uit overbodige winkelinrichting kan worden overgenomen, wordt een waar pronkstuk als je die vult met wat oude fotocamera’s, vintage speelgoed en allerhande andere oude spulletjes. Op die manier kun je ook met een wat geringer budget een mooi industrieel interieur samenstellen.

Budgetvriendelijke inrichting

Zo is het enerzijds een allegaartje, maar anderzijds ook één gezellig en sfeervol geheel dat je helemaal naar je eigen smaak en budget in kunt richten. Daarbij is het wel zo verstandig om de echte gebruiksvoorwerpen nieuw te kopen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de stoelen. Een oude vintage stoel is natuurlijk heel mooi, maar of die stoel is aan renovatie toe of is door de renovatie erg duur. Dan is het vaak handiger en voordeliger om de stoelen nieuw te kopen.

Er zijn legio stoeltjes en fauteuils die rechtstreeks zijn afgeleid van beroemde klassieke designstoelen en nu heel voordelig worden aangeboden. Die betaalbare designstoelen vind je vooral in de gespecialiseerde webshops. Onderstaand vind je een paar stoelen die perfect in een industriële inrichting passen.

Vlinderstoel

VlinderstoelDe Vlinderstoel is een typisch Scandinavisch model dat is afgeleid van het bekende tijdloze ontwerp van Arne Jacobsen. Deze zeer betaalbare designstoelen stoelen zijn subtiel, strak en tijdloos. De verchroomde poten zijn rank en combineren mooi met de strakke, eenvoudige zitting.

 

BarcelonaBarcelona Chair

De Barcelona Chair is één van de populairste vintage designstoelen. Een absolute designklassieker uit 1929 die verkrijgbaar is in vele kleuren. In een industrieel interieur is de zwarte uitvoering één van onze favorieten. Een model met een tijdloos design en prima zitcomfort waar je de komende jaren nog veel plezier van zult hebben.

 

Rib ChairRib

Deze klassieke “sledestoel” is geïnspireerd door de prachtige Gispen stoelen. Eenvoudige stoelen, die er prachtig uitzien en door het verende onderstel en de grote zitting en rugleuning bovendien erg lekker zitten.


Consilium

ConsiliumEén van de leukste designstoeltjes van dit moment is de Consilium. Deze stoel oogt klassiek maar tegelijk ook modern. Een mooie en tijdloze designstoel, die je kunt kopen in allerlei uitvoeringen, materialen en kleuren. Bovendien is ook de Consilium heel betaalbaar zodat je voor weinig geld iets moois in huis haalt.