Je huis verkopen. Hoe pak je dat aan?

Wanneer je voor het eerst je huis verkoopt, kunnen veel dingen onduidelijk zijn. In dit artikel proberen we deze onduidelijkheden de wereld uit te halen door jou meer informatie te geven over het verkopen van je huis. Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten en soms kan dit overweldigend zijn. Zeker gezien de regelgeving in Nederland, kan het nog wel eens onduidelijk zijn waar je allemaal op moet letten. In dit artikel vertellen we jou meer over het verkopen van je huis en waar je allemaal aan moet denken.

Het vinden van een makelaar

Iedereen weet dat het een makelaar nodig heeft wanneer het zijn huis wil verkopen. Een makelaar kent de regelgeving en kan jou hier meer duidelijkheid over geven. Zoals je weet zijn er behoorlijk wat makelaars te vinden, wat de keuze lastig kan maken. Ongetwijfeld heb je vrienden of kennissen die hun huis al eens verkocht hebben. Zij kunnen jou vast meer vertellen over het vinden van een makelaar. Daarbij raden we jou aan om met meerdere makelaars het gesprek aan te gaan en te kijken waar je uiteindelijk het beste gevoel aan over houdt.

Wanneer je een gesprek hebt met een makelaar raden we jou aan alle vragen die je hebt op te schrijven en deze aan de makelaar te stellen. Door veel vragen te stellen, weet je er zelf ook wat van en ben je niet alleen afhankelijk van de makelaar. Je zult dus ook voor jezelf moeten nadenken wat het beste is.

Wat kun je doen om je huis sneller te verkopen?

Ten eerste raden we je aan om iedereen te vertellen dat je huis in de verkoop staat. Zo kun je jouw Facebook vrienden inlichten, die het weer met hun vrienden kunnen delen. Daarbij heb je verschillende Facebook groepen waar je jouw huis op kunt aanbieden. Betrek er zoveel mogelijk mensen bij. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat je huis er perfect uit ziet wanneer je jouw huis in de verkoop zet. Wanneer mensen komen kijken, wil je dat ze met een goede indruk jouw huis verlaten. Zorg er daarom voor dat je huis schoon is, dat alles netjes onderhouden is en dat de inrichting er goed uit ziet. Dit zijn kleine dingen, maar zoals je weet kunnen kleine dingen het verschil maken in het leven.

Wil je weten wat jouw huis waard is? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen op wat is mijn huis waard. Tevens is het de moeite waard om deze pagina te bezoeken. Op deze pagina vind je meer tips over het verkopen van je huis.