Nieuwe ramen, nieuwe raamdecoratie

Heeft u een nieuw dakkapel, nieuw raam of een nieuw huis en heeft u nieuwe raamdecoratie nodig? Kies dan voor de nieuwe trend: plisségordijnen. Plisségordijnen ziet u tegenwoordig veel hangen en dat is niet zo gek. Deze vorm van raamdecoratie biedt u veel mogelijkheden en zo is er voor iedereen een passend plisségordijn.

Welke uitvoering

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen. Het standaard model sluit van boven naar beneden, maar met het vrijhangende model kunt u zowel de bovenkant als de onderkant van het plisségordijn bedienen. Met dit model kunt u ervoor kiezen om het gordijn alleen in het midden van het raam te laten hangen.

Plisségordijn voor een kiepkantelraam

Nieuwe ramen zijn vaak van kunststof en hebben een kiep-kantelfunctie. PlisségordijnenExpert heeft speciaal voor kiep-kantelramen plisségordijnen. U kunt met bevestigingsklemmen of –steunen de plisségordijnen bevestigen zodat u niet hoeft te boren in de kozijnen. Ook voor dakramen of lichtkoepels moet u bij PlissegordijnenExpert zijn. Als u een plisségordijn met staaldraad besteld dan is het geschikt voor een horizontaal raam.

Welke stof

Voordat u een plisségordijn gaat bestellen is het belangrijk om te bedenken hoeveel licht er door de gordijnen heen mag komen. Bent u op zoek naar plisségordijnen voor in de woonkamer die overdag ook (deels) gesloten blijven? Kies dan voor lichtdoorlatend of transparant plisségordijn, dan komt er wel licht binnen maar u houdt ook uw privacy. Voor de slaapkamer is een verduisterend plisségordijn prettig, zodat het lekker donker is als u gaat slapen.

Voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn erg populair en dat komt door de vele voordelen zie ze met zich meebrengen. Ze zijn voor vele ramen geschikt en passen bij iedere woonstijl. U kunt namelijk zelf de stof, de kleur en de uitvoering kiezen. Ook kunt u kiezen voor plisségordijnen met dubbele stof, deze hebben een energiebesparende en geluiddempende werking. De stilstaande luchtlaag tussen de dubbele plissé zorgt voor isolatie, maar ook voor geluiddemping. Dit is ideaal om geluid van buitenaf ook echt buiten te houden.