Op zoek naar een betrouwbare houthandel

 

De meeste mensen komen niet iedere dag bij een houthandel. Maar wanneer je een middelgrote of zelfs grote klus in of om het huis wilt aanpakken. Heb je in veel gevallen toch hout nodig. Vervolgens kom je al snel tot de ontdekking dat er zeer veel soorten hout bestaan. tropisch hardhout is op dit moment één van de meest gebruikte houtsoorten. Het is hout van goede kwaliteit en bij buitengebruik gaat het makkelijk 20 tot 25 jaar mee. Maar er bestaan verschillende soorten tropisch hardhout. En bovendien bestaan er ook nog eens een groot aantal verschillende soorten Europees hardhout. Bij een goede houthandel zijn er dan ook vele soorten hout verkrijgbaar.

Door de houtsoorten het bos niet meer zien
Wereldwijd bestaan er duizenden soorten hout. Er bestaan zelfs zoveel houtsoorten dat geen houthandelaar precies kan vertellen hoeveel houtsoorten er exact in de wereld zijn. Maar gelukkig is dat ook niet nodig. Want een goede houthandel kan jou exact informeren over welke houtsoort het beste past bij jouw project. Ben je bijvoorbeeld van plan om een schutting te maken voor in de tuin? Of heb je misschien een groter bouwproject waar je hout van een goede kwaliteit voor nodig hebt?

Steigerhout is tegenwoordig populair
Steigerhout komt niet van een steigerboom; die bomen bestaan namelijk niet. Maar is gemaakt van vurenhout. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit hout gebruikt op steigers in de bouw. Wanneer steigerhout zijn taak in de bouw vervuld heeft gaat het terug naar de houthandel. Die het vervolgens weer bewerkt en het verkoopt aan meubelmakers. Om deze reden is tweedehands steigerhout dan ook duurder dan nieuw steigerhout. En uiteraard bestaan er ook voor steigerhout vele soorten bewerkingen waar een houthandel je meer over kan vertellen.

Welke soort klus je ook van plan bent uit te voeren. Een bezoekje aan de houthandel kan nieuwe inzichten opleveren. Waardoor jij uiteindelijk met het juiste soort hout thuis komt en er dan ook nog jaren plezier van kunt hebben.