Rolgordijnen: een manier om je huis te isoleren

 

Wist je dat maar liefst 37% van het warmteverlies in je huis via je ramen gaat? Nu de dagen kouder worden en je het binnen warm probeert te houden is het prettig als je niet voor niets aan het stoken bent. Een manier om warmteverlies te verminderen is goede raambekleding.

Rolgordijnen

Het gebruik van rolgordijnen is een goede manier om warmteverlies terug te dringen. Rolgordijnen zijn functioneel, gemakkelijk in te meten, monteren en bedienen. Tegenwoordig zie je steeds meer onderscheid tussen goedkope rolgordijnen met een dunne, kreukgevoelige stof die hooguit enkele jaren mee gaan en luxe rolgordijnen die tientallen jaren mee gaan. De luxe rolgordijnen van RolgordijnenExpert.NL zijn gemaakt in een Nederlandse fabriek en zijn van hoogstaande kwaliteit. Je kunt <a href="http://www.rolgordijnenexpert project team management.nl/kleurstalen-bestellen”>gratis samples van rolgordijnen aanvragen om de kleur en stof te beoordelen.

De isolerende werking van rolgordijnen

Iedere vorm van raamdecoratie heeft een isolerende werking, maar voor extra isolatie kun je beter kiezen voor verduisterende rolgordijnen. De verduisterende rolgordijnen van RolgordijnenExpert.NL hebben een speciale coating aan de achterkant die niet alleen het licht, maar ook de kou tegenhoudt. Deze coating zorgt er niet alleen voor dat de kou buiten wordt gehouden in de winter, maar ook de warmte wordt in de zomer buiten gehouden.

De trendkleuren van rolgordijnen

Wit blijft een echte trend in raamdecoratie en deze kleur wordt dan ook het meest besteld. Zowel in de slaapkamer als in de woonkamer zie je wit terug en dat komt, omdat het veel licht, rust en ruimte uitstraalt. Taupe en antraciet zijn kleuren die telkens populairder worden in een interieur, deze natuurlijke kleuren geven een warme en rustige uitstraling. Vind je deze trendkleuren te saai kies dan voor een blauw of groen rolgordijn. Deze kleuren zijn vrolijk en laten een ruimte dynamischer lijken. Het is wel belangrijk dat je de kleur van de rolgordijnen laat terug komen in de rest van de ruimte, bijvoorbeeld in de kussens of vazen.