Wat zijn systeemplafonds?

Een systeemplafond is een tweede plafond die door ophangsystemen aan de andere plafond wordt gemonteerd. Het enige wat u moet doen is de plafond platen en de plafondprofielen aan het ophangsysteem bevestigen. Het systeemplafond hangt niet helemaal tegen het plafond aan, maar er zit een ruimte tussen, deze wordt gebruikt voor armaturen, draden en leidingen. Zo ziet u niks van alle snoeren en draden en ziet u pand er netjes uit.

Soorten systeemplafonds

Er zijn diverse uitvoeringen van de systeemplafonds, de meest populaire zijn de inlegplafonds, bandrasterplafonds en doorzakplafonds. De uitvoeringen lijken vrijwel allemaal op elkaar, maar verschillen een klein beetje op verschillende aspecten. Er zijn systeemplafonds in diverse kleuren en maten, meestal worden deze plafonds op maat gemaakt, zodat het helemaal bij uw interieur past. Waar moet u zeker opletten bij een systeemplafond? Het akoestisch vermogen, het zorgt ervoor dat de geluiden wat zachter worden en u geluid komt veel mooier over dan normaal. Als de plafonds goed zijn gemonteerd, zien ze er mooi uit en geeft het een frisse uitstraling. Zoals ik net al zei verdwijnen alle draden, buizen etc. Dit zorgt er ook voor dat u meer ruimte over houdt en dat willen wij allemaal wel.  De meeste mensen zijn er zeer tevreden over, want een systeemplafond heeft bijna geen nadelen, het kan een grote bijdrage zijn, maar u zult er jarenlang profijt van hebben. U kunt er later altijd nog voor kiezen om de plafonds te schilderen of laten schilderen.

Hoe wordt een systeemplafond gemonteerd?

Vaak denkt men dat het heel moeilijk is om een systeemplafond te laten monteren, maar eigenlijk valt dit reuze mee. Als eerst wordt er gekeken naar de oude plafond en de ruimte die er is voor een tweede plafond, Daarna wordt er met een laser de hoogte van het plafond afgetekend, dit wordt gedaan zodat er kan worden gekeken hoe groot het systeemplafond moet zijn. Daarna worden alle hoeklijnen en kantlatten gemonteerd en bevestigd op de desbetreffende plek. Daarna worden er aanhangdraden bevestigd op de eerste plafond. De profielen worden ook aangebracht. De andere profielen worden op maat geknipt en bevestigd, hierna kunt u het plafond in drukken en is het klaar. Vaak wordt wel geadviseerd om dit door een specialist te doen, dan is het vaak makkelijk als u het zelf doet is het wel ingewikkeld.