Welke soorten schuifdeursystemen zijn er?

Hoewel kamers in Nederlandse huizen vaak niet al te groot zijn, zijn Nederlanders minder snel te porren voor schuifkasten. Dat is vreemd als je bedenkt dat een gewone kast een deur heeft die open moet en dus ruimte inneemt. Schuifdeuren hebben die ruimte niet nodig en daardoor kun je een schuifdeursysteem op veel meer plekken in de kamer plaatsen dan een gewone kast.

Er zijn verschillen schuifdeursystemen, en ze kunnen van allerlei materiaal gemaakt worden. Van hout, van glas, van kunststof. Er zijn bijna net zoveel mogelijkheden als er mensen zijn!

Voor je nadenkt over het materiaal en de kleur van je schuifkast, moet je eerst bedenken of je je je kasten in de muur of op de muur geplaatst wil hebben. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen.

Schuifdeursystemen op de muur

Wanneer je kiest voor een schuifdeursysteem op de muur van IJzerwarenwinkel is het grote voordeel dat er geen ingewikkelde bouwkundige aanpassing nodig is. Ben je een beetje handig dan is een dergelijk systeem ook eenvoudig zelf te plaatsen. En je kunt bovendien bestaande deuren gebruiken useful site. In die deuren breng je aan de onderkant een frees aan voor de railgeleiding en aan de bovenkant breng je ophangbeugels aan en klaar is je schuifkast!

Schuifdeursystemen in de muur

Wanneer je kiest voor een schuifdeursysteem in de muur dan moet er een extra kozijn geplaatst worden, waar de schuifdeur in verdwijnt. Deze ombouwconstructie wordt meestal door een vakman geplaatst, hoewel er ook kant-en-klare constructies te koop zijn die door een ervaren doe-het-zelver geplaatst kunnen worden. Deze systemen leveren u nog meer ruimte op omdat het systeem de muur vervangt. De doorgang is vrij en er zijn geen drempels waardoor dit een goede optie is voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel.

Mogelijkheden

Of je nu kiest voor een schuifdeursysteem op de muur of in de muur, de mogelijkheden voor aankleding en indeling zijn eindeloos.