Zelf elektra aanleggen

Zelf elektra aanleggen zonder kortsluiting te veroorzaken is niet ingewikkeld. In tegenstelling tot gas en water kan je elektra niet ruiken of horen. Dit maakt het aanleggen van elektra een stukje lastiger maar als je de basisregels volgt en veilig werkt bij het cheap jerseys aanleggen, is de kans op kortsluiting een stuk kleiner!

Wat veroorzaakt kortsluiting?

Verkeerd aangelegde elektra of vocht kan kortsluiting veroorzaken. Werk daarom altijd volgens de kleurcodes en installeer in vochtige ruimtes (zoals Wacoal een badkamer) cheap jerseys speciale aansluitingen. Werk in daar bij voorkeur cheap mlb jerseys met laagspanning (12 Volt) zodat je bij kortsluiting niet onder stroom komt te staan.

Kleurcodes elektra

Hou je aan de standaard kleurcodes voor elektra en wijk daar nooit vanaf, ook niet om ‘heel even’ iets aan te sluiten. Je kan jezelf maar ook anderen daarmee in gevaar brengen.
De kleurcodes zijn als volgt:
Blauw – stroomafvoer
Bruin – stroomaanvoer
Zwart – schakeldraad
Geel Groen gestreept – aardedraad

Groepen uitschakelen

Zorg, als je met elektra gaat werken, dat de groep uitgeschakeld is. Om te weten welke groep je uit moet cheap jerseys from China schakelen ga je als volgt te werk: doe een schemerlampje aan in de ruimte waar je gaat werken en eigenlijk haal in de groepenkast een voor een de schakelaars om. Als Kunststof het schemerlampje uit gaat, weet je dat je de juiste groep hebt uitgeschakeld. Controleer dit nogmaals met een spanningsmeter.

Elektra aansluiten

Werk met verschillende leidingen voor verschillende aansluitingen. Teel bedrading in een elektrabuis geeft veel warmte af waardoor de bedrading kan smelten. Let er Hunde op dat bij het aansluiten geen delen van de bedrading los blijven liggen in de leidingen of lasdoos, of dat het koper van de bedrading zichtbaar blijft nadat je de aansluiting hebt gemaakt. Dit kan kortsluiting veroorzaken en in het ergste geval brand. Strip de draden zorgvuldig en knip ze op de 2013 juiste lengte af. Heb je hulp nodig? Obat Je kan er voor kiezen om een elektricien in te huren.

Materialen

Gebruik altijd KEMA gekeurde materialen en gebruik bij voorkeur gladde pvc elektrabuis om de bedrading in te verwerken. Moet je aftakkingen maken? Gebruik dan wholesale nba jerseys passende lasdozen en zorg dat alles ook netjes in de lasdoos weggewerkt is (dus niet proppen) om kortsluiting te voorkomen.